Astrid Schipper | Zingeving en Leiderschap

Continue ontwikkeling

Om in te spelen op de huidige vluchtige, onzekere, complexe omgeving worden andere leiderschapskwaliteiten gevraagd, dan welke in het verleden het succes bepaalden. Door technologie hebben de leiders van vandaag te maken met virtuele teams, zijn teams heterogener van aard, wisselt de samenstelling sneller. Informatiestromen worden groter en complexer om te managen.
Leiderschap is geen statische functie maar is de invloed die we allemaal kunnen uitoefenen: op eigen processen en die van het team. In deze ontwikkeling naar collectief leiderschap maken sterke interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden het verschil. Of je nou vormgeeft aan een innovatieve sterk groeiende organisatie of een bezuiniging moet doorvoeren. In welke context dan ook is het voeren van een dialoog een essentiële leiderschapsvaardigheid.

Zingeving en Leiderschap


Effectieve leiderschap begint bij :
• zelfinzicht
• bewustzijn van de impact op anderen
• weten wat echt belangrijk voor je is
• handelen in overeenstemming met jouw kernwaarden

Op een sterk intern kompas kun je blijvend vertrouwen. Deeper Discovery, gebaseerd op archetypen, geeft op een zeer inspirerende wijze inzicht en voeding aan dit kompas. Astrid behoort tot de selecte groep mensen die geaccrediteerd zijn in deze methodiek. De vraag ‘Welke legacy zou je als leider willen formuleren?’ is een prikkelende vraag die hierbij hoort. Niet alleen waardevol om als individu te beantwoorden maar zeker ook in het collectief: als managementteam of Directie.
Astrid begeleidt managementteams in de dialoog met elkaar om zodoende het stuur goed in handen te houden. Zij heeft een aantal krachtige modellen maar zet daarbij vooral haar eigen persoonlijkheid in.

© 2019 Astrid Schipper | Broekbeeklaan 3, 1861 TN Bergen NH | TEL: +31622233086 Contact Astrid